Over Cândidans

 

Dansschool sinds 2002

Cândidans is een Braziliaanse dansschool in Eindhoven en is in 2002 opgericht door Cândida Claassen – Dirks. Je kunt hier voor allerlei Braziliaanse dansstijlen terecht, met als specialiteit de temperamentvolle Samba.

Cândidans is de eerste dansschool in Nederland die begonnen is met het geven van Samba Aerobics (Axé). Daar kwam later Core Dance bij. Ook geeft Cândidans privé danslessen (bijvoorbeeld aan bruidsparen). Bovendien geeft Cândidans regelmatig cursussen en workshops in Samba en andere dansstijlen tijdens feesten, evenementen, als teambuilding activiteit en tijdens congressen en symposia. Cândidans heeft ook een eigen showdans- en demogroep die kan worden ingehuurd voor allerlei evenementen. Ook begeleidt Cândidans verschillende sambabands en dansgroepen in hun presentatie. Maar Cândidans is meer dan een dansschool.

Danstherapie
Cândida is een erkend dans- en bewegingstherapeut. Na uitvoerig onderzoek heeft ze een vorm van therapie ontwikkeld genaamd Samba Dans voor vrouwen, waarin de Samba therapeutisch wordt ingezet en zeer effectief is gebleken.

Achtergrond en ervaring

FOTO_over_candidaBehalve haar stralende positiviteit, brengt Cândida naar iedere les haar achtergrond en ervaring in het dansen met zich mee. Lees hier meer over deze bekwame dansdocente.

“Omdat ik altijd met mensen wilde gaan werken en dansen mijn grootste passie is, ben ik de opleiding Creatieve therapie Dans & Beweging gaan volgen, die ik in 2002 afgerond heb aan de Hogeschool Zuyd In Sittard. Voor mijn afstudeerproject heb ik onderzocht of de Samba therapeutisch in te zetten is bij seksueel misbruikte vrouwen. Hiervoor heb ik een geheel nieuwe werkvorm ontwikkeld, die na toetsing in de praktijk een positief effect bleek op te leveren. Voor dit onderzoek ontving ik de Phoenix prijs. 

Wat verder uit mijn onderzoek en uit mijn ervaring is gebleken, is dat de Samba niet alleen goed is voor vrouwen met ervaringen van seksueel misbruik, maar eigenlijk voor iedereen met een of meerdere blokkades.
Naast mijn werk voor Cândidans, heb ik ook veel ervaring opgedaan als psychomotorisch therapeut op verschillende GGZ-instellingen en een PAAZ afdeling van een algemeen ziekenhuis, waar ik met hele uiteenlopende problematiek en stoornissen in aanraking kom.

Met de Samba lessen wil ik mensen laten ervaren welke positieve effecten de Samba kan hebben op je lichaam en geest. Zelf geniet ik nog steeds van alle kwaliteiten van de Samba. En ik ben van mening dat er niets mooiers is dan een positief onderdeel van mijzelf te mogen delen met andere mensen. Daarom heb ik op een gegeven moment ook de lessen Samba Aerobics ontwikkeld, een combinatie van de Samba en het sportieve van aerobics.”

Cândidans
06 - 43758093
info@candidans.nl

FOTO_Archiefpagina

Comments are closed