Mama Samba

1367146116239Als eerste in Nederland introduceert Cândidans de cursus Mama Samba. Ben je pas bevallen, dan is deze cursus echt iets voor jou! Behalve dat het een prettige manier is om te ontspannen samen met je pasgeboren baby, is Mama Samba goed voor het stimuleren van de ontwikkeling van je kind, het versterken van de band met je kind en het vertrouwd raken met je nieuwe lichaam.

 

 

Mama Samba stimuleert de ontwikkeling van je kindje
Mama Samba werd ontwikkeld voor moeders en hun baby’s van 6 weken tot aan de loopfase. Op de klanken van heerlijk swingende muziek doe jij als mama oefeningen in danspassen, techniek, souplesse en kracht. Je kunt op allerlei manieren jouw kleintje daarbij betrekken. Zo ontstaat een samenspel die voor je baby bijdraagt aan de ontwikkeling op fysiek, emotioneel en sociaal vlak. Door het lichamelijk contact krijgt hij of zij een gevoel van veiligheid en vertrouwen en leert je kind zich te ontspannen. Ook stimuleren de oefeningen de hersenactiviteit, groei, coördinatie en ritmegevoel van je kindje. Bovendien komt de pasgeborene in aanraking met andere baby’s en vindt er onderlinge communicatie plaats.

Versterk de band met je baby
Bij Mama Samba staat het contact tussen moeder en kind centraal. Om zich te uiten kan je baby zich slechts beroepen op zijn of haar lichaamstaal. Het is dan ook belangrijk deze te leren kennen. Te weten wat je kindje fijn vindt, hoe hij of zij zich het beste kan ontspannen, maar ook bijvoorbeeld hoe je je baby het beste kunt dragen of in slaap wiegen, kan de eerste tijd samen met je kindje een stuk fijner maken.

Vertrouwd raken met je nieuwe lichaam
De oefeningen van Mama Samba helpen jou als kersverse mama bij het verbeteren van de conditie, het kwijtraken van de zwangerschapskilo’s en het verstevigen van de buik- en bekkenspieren. Behalve voor de fysieke veranderingen die hebben plaatsgevonden, is er ook aandacht voor de mentale gevolgen daarvan. Als nieuwe moeder kan je het gevoel hebben jezelf als het ware te zijn kwijtgeraakt en moet je je eigen ik terugvinden. De herontdekking van je vrouwelijkheid en sensualiteit is hier een voorbeeld van. De cursus helpt je hierbij.

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren dans- en bewegingstherapeut / psychomotorisch therapeut. Aanmelden kan via: info@candidans.nl

Wanneer: Start op vrijdagochtend van 10.00u-11.00u bij voldoende aanmeldingen. Interesse? Meld je aan!

 

foto mama samba website

 

 

 

 

 

Dragen van je kind
Het dragen van je kind is leuk en praktisch! Naast het feit dat je heel wat kilo’s draagt en daardoor tijdens het dansen extra calorieën verbrandt, heb je direct contact met je kind, het kind kan samen met jou de wereld ontdekken en bij je schuilen. Ook is dragen goed voor de fysieke ontwikkeling van het kind, en het geeft je de ruimte om je kindje te kunnen wiegen en troosten terwijl je een andere activiteit doet.

Candida en Thiago Mama SambaDocente en eigenaresse Cândida Claassen-Dirks baseert de cursus op jarenlange ervaring als danstherapeute, waarbij zij de samba inzet om vrouwen te helpen zich beter te voelen in hun lichaam en geest. Met de geboorte van haar zoon heeft zij vanuit haar eigen ervaring de cursus verder vormgegeven. De pilot van de cursus is door de deelnemers zeer positief ontvangen. De vrolijke muziek en dans, de duidelijke manier van lesgeven, het spelelement en het contact met andere moeders werden als belangrijkste voordelen genoemd.

Tip: Neem warme en makkelijke kleding mee en een deken voor je baby. Eventueel ook een draagdoek/draagzak. Voorwaarde is wel dat de draagdoek of draagzak die je gebruikt ergonomisch verantwoord is in verband met de ontwikkeling van de heupjes en de rug van het kind, en met je eigen draagkracht. Natuurlijk is er binnen de lessen ruimte om je kind te voeden en verschonen.

Meer informatie over de Mama Samba Cursus

Waarom is Mama Samba zo succesvol?
• Dansen met je kindje
• Weer beginnen met bewegen zonder te forceren
• Samen ontspannen en plezier maken
• De band tussen moeder en kind te versterken
• Elkaars lichaamstaal leren kennen
• Baby’s voelen zich veiliger door lichaamscontact
• Baby’s ontwikkelen zich fysiek, emotioneel en sociaal beter
• Samen dansen stimuleert de ontwikkeling van de hersenactiviteit, groei, coördinatie en een gevoel voor ritme van het kind
• Bewustwording van bekken/bodemspieren
• Bewust worden en verstevigen van buikspieren
• Ontspanning van rugspieren
• Informatie/ ervaringen uitwisseling met andere mama’s
• Conditie opbouwen, verbranden van calorieën
• Je kindje goed leren dragen
• Een fijne manier vinden om je kindje in slaap te wiegen
• Je sensualiteit en vrouwelijkheid herwinnen
• Genieten van heerlijk swingende en ontspannende muziek
• Lekker weer eens iets voor jezelf doen

Workshop Mama Samba op maat. Minimaal aantal deelnemers: 6 mama’s en 6 babies. Ook leuk als kraamfeest!

Mama Samba

Comments are closed